Jumaat, 29 April 2011

Cinta Datang Tanpa Di Undang..

Assalamualaikum...




Cinta ...



Apa itu cinta...



Cinta ni sangat meluas...cinta pada manusia..cinta pada haiwan. tumbuh tumbuhan, pada alam...dan yg penting cinta pada ALLAH SWT... yang UTAMA..


Best ke bercinta tu..(best kot pada yg tengah angau)


Tapi ....


Pada yang belum merasai CINTA ..tunggu ia akan datang, Bila ? Di mana ? Bagaimana? Dan yang paling diimpikan ialah SIAPA ...SIAPA itulah yang kita harapkan , kerana dia lah yang akan membahagiakan kita jika ada keserasian , tolak ansur, faham memahami dan yang penting PERCAYA antara satu sama lain...Bahagia hingga ke akhir hayat..


Tapi lagi....


Pada yang PUTUS CINTA...


Memang putus CINTA itu pedih , ibarat belati tajam menghiris kalbu..(yeke , betul ke aku tulis ni)..


Ubat nye senang je.....


#      pegi merayu kat kekasih , cakap saya tak sanggup berpisah dgn awak(ee geli telinga aku dgrnye) 
                                

#      menangis puas puas sampai bengkak mata( buat apa nak feeling2 sgt)


#      call family pakwe o makwe, kita bakal menantu dia(kalau berani try la)


                        


Lagi lagi apa ek....


Ada lagi yang sampai nak bunuh diri...NAUZUBILLAH HI MIN ZALIK..tu dah tak pikir panjang la tu..

Lagi lagi dan lagi...

Macam macam lagi la....



Entah la...pada aku hanya ALLAH saje yang dapat membantu kita, ingat DIA saje..kadangkadang kita dok cite masalah cinta dgn family kita, rakan kita, o sape2 la..dorang pun  tak dapat membantu..kita nangis  gak...buat sakit kepala la dik dok pikir benda benda tu...kalau kita kuat semangat INSYAALLAH..



Sebenarnya JODOH kita tak sampai lagi...macam orang kata  "belum sampai seru" ...
Moga dipertemukan dengan INSAN yang SOLEH O SOLEHAH yang memberi sinar kebahagian kepada kita...AMIN


p/s   : sayangilah orang yang LEBIH menyayangi diri kita..


 p/s  : kisah cinta mina n mat dah ada dah..
         cinta william n kate pun tgh kat pelamin kot skrg..
         pasni aku nak wat cite cinta ida n ijat...hehehe...tunggu tayangan nye..

15 ulasan:

cik aisha berkata...

tengah menunggu seru sampai...

KUREKURE COMEL berkata...

mina tak berani nak perkatakan tntng putus cinta ni....

mina alhamdulillah sgt2...sbb doa mina dimakbulkan...bercinta terus kawen...

tp akak mina tau ckit2...hehehe...
akak lg best kan...hihihi...

mina tunggu entri tu....smile...

sayangku azida berkata...

cik aisha- insyaallah akn sampai..

sayangku azida berkata...

cik mina- tu tgk pd isu semasa mina
dari pengalaman kawan2 kak..syukur kak di pertemukan dengan ijat..

zara zaman berkata...

Kadang2 kite mengharapkan panas hingga ke petang... tapi hujan di tengahari... tapi kite x tau sebenarnya pelangi menanti kite selepas hujan...

Rina AVAIL a.k.a cik betty berkata...

cinta pd Allah jua yg kekal abadi..cintai insan lain tp jgn melebihi cinta pd Allah nescaya kita diberi kebahagiaan yg tidak sedikit..(ckp utk diri sendiri nih)

republik n9 berkata...

hmmm buang masa cinta2 ni, gua dah jemu hehehe

p/s: salam kenal ;)

Anis Zafirah berkata...

haha, cinta, susah lah nak faham cinta ni, hmm, payah2, jalani hidup mcm biasa jelah ek? Cinta ALLAH jugak yg tak pena habis untuk hambaNYA :)

sayangku azida berkata...

republic n9-salam kenal gak...

sayangku azida berkata...

anis-ye betul tu anis..

zati embong berkata...

cinta.kdg2 pelik.kdg2 kita xsdar itu cinta.kdg2 bila kita dah smpai tahap serius,baru kita akan kenang balik semua.

manis,pahit,suka dan duka.semuanya ada.

sayangku azida berkata...

jat-betul tu jat,..

alexa yussida berkata...

teringin nak bercinta lps kahwen..tapi...huhu

sayangku azida berkata...

alexa-nape yg sedih sgt...

theHijabis berkata...

Hye pretty! we have special promo for dis May. Grab satin shawl for only RM20! Free postage for every purchase! :)

visit www.thehijabis.blogspot.com